Με μεγάλη επιτυχία το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του τμήματος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θηβών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 20 Απριλίου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του τμήματος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θηβών.

 Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον ειδικό καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Αντ. Τσαρουχά, υπό την εποπτεία της διευθύντριας του Ωδείου μας κ. Πανταζάτου. 

Η κ. Πανταζάτου προσφώνησε τους συμμετέχοντες κατά την έναρξη του σεμιναρίου, και στην συνέχεια τρεις προσκεκλημένοι ειδικοί ομιλητές ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους. Πρώτος ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Η επίδραση της Μουσικής στο παιδί».

 Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης-Μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Στέρπης, που ανέπτυξε το θέμα: «Μία σύντομη διαχρονική προσέγγιση της γραφής και της ερμηνείας της ψαλτικής τέχνης». 

Τρίτος ομίλησε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης-Μουσικοδιδάσκαλος και εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Φρέσσας, του η οποίου η εισήγηση είχε τίτλο: «Ερωταποκρίσεις στη διδασκαλία της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς».

 Στην εκδήλωση συμμετείχε τιμητικά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος απηύθυνε παραινέσεις και συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, και επίσης κατέκλεισε και την εκδήλωση με τις ευχές για καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα προς όλους τους συμμετέχοντες

Σχετικά