ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ:ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στην ΕΑΒ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΘΗΒΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΒ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας  συμπαραστέκεται στις αντιδράσεις του Σωματείου των εργαζομένων στην ΕΑΒ, ενάντια στην Κυβερνητική απόφαση για την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία (συντήρηση αεροσκαφών C-130) απόστρατων της πολεμικής αεροπορίας και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές πολλαπλάσιες (και πιθανόν χωρίς περικοπή σύνταξης) του υπάρχοντος έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο και κατ’ ουσίαν θα επιτελέσει το συγκεκριμένο παραγωγικό έργο .

Μια απόφαση ,καθαρά ρουσφετολογικού χαρακτήρα, που αν υλοποιηθεί αφενός δεν πρόκειται να προσφέρει καμία ουσιαστική στήριξη στην παραγωγική διαδικασία, αφετέρου δε απαξιώνει ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες εργαζόμενους των 800 ευρώ . 

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών και την διοίκηση της ΕΑΒ, εάν θέλουν να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας και να υλοποιήσουν το ανεκτέλεστο έργο των 2,5 δις, να εφαρμόσουν την Σ.Σ.Ε. και να  αξιοποιήσουν το υπάρχον προσωπικό με αμοιβές αντάξιες της προσφοράς του και όχι εκείνες του ενιαίου μισθολογίου προχωρώντας παράλληλα στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων και στην κάλυψη των κενών θέσεων με νέες προσλήψεις.

Το Δ.Σ

Σχετικά