Η Π.Ε. Βοιωτίας γιορτάζει στον πεζόδρομο της Ερμού τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, γιόρτασαν την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών με μια υπαίθρια εκδήλωση – προβολή που διοργανώθηκε το Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας.

Ο εμβληματικός «Κούρος του Ακραιφνίου» και ένα καλαίσθητο περίπτερο, εμπνευσμένο από τη συνάντηση του Οιδίποδα με τη Σφίγγα, προσκαλούσε τους περαστικούς να λύσουν και εκείνοι το αίνιγμά της.

Παράλληλα, μέσω του δίγλωσσου, έντυπου πληροφοριακού υλικού, που διένειμαν εθελοντές και εθελόντριες, ενημερώνονταν για την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και τις μουσειακές συλλογές που φιλοξενούνται σε ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία όλης της Ελλάδας.

Στόχος της Π.Ε. Βοιωτίας ήταν να προβληθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, απ` όπου διέρχονται καθημερινά δεκάδες τουρίστες που βρίσκονται ως επισκέπτες στη χώρα μας.

Επίσης, η εν λόγω δράση, αποτέλεσε άριστη ευκαιρία για μια πλατιά γνωριμία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και με  το εγχώριο κοινό, με την Π.Ε. Βοιωτίας να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στην πόλη της Θήβας, ως έναν προορισμό δίπλα στην Αττική.

Με το πέρας της εκδήλωσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία μας με  τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, υλοποιήσαμε μια δράση εξωστρέφειας με στόχο την παρουσίαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών στο ευρύ κοινό, ένα σύγχρονο στολίδι για την Π.Ε. Βοιωτίας και την πόλη της Θήβας. Με αφορμή την πενταετή λειτουργία του, θέλαμε να  «ξανασυστήσουμε στο κοινό» το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, να  προσκαλέσουμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τη Θήβα και να γνωρίσει από κοντά τους θησαυρούς της βοιωτικής γης. Η Θήβα είναι ένας κοντινός προορισμός, ιδανικός ακόμη και για μια μονοήμερη απόδραση, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους πολλούς ξένους που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ελλάδας». 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου τόνισε: «Χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία της ΠΣΤΕ. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αποτελεί πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας και οφείλουμε να το στηρίξουμε και να το διαφημίσουμε όπως του αξίζει. Οι προσπάθειες για την προβολή του Μουσείου αλλά και του τόπου μας θα συνεχισθούν».

Την εκδήλωση της Π.Ε. Βοιωτίας  τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από τον εκκλησιαστικό, τον επιχειρηματικό, τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον πνευματικό κόσμο της Αθήνας και της Βοιωτίας.

Δείτε τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας

Θυμόμαστε ξανά την τελετή εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων

Σχετικά