Στα χνάρια των Ηρώων-4ος αγώνας δρόμου Θεσπιές-Θερμοπύλες

Με την καθιερωμένη εκκίνηση από το άγαλμα του Δημόφιλου στις Θεσπίες στις 31 Ιουλίου 2021,και ώρα 8.00 μμ, ξεκινάει ο 4 ος ιστορικός αγώνας δρόμου «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ»,ο οποίοςείναι αφιερωμένος στην μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη Μάχη των Θερμοπυλών, μαζίμε τους 300 Σπαρτιάτες.

Ο αγώνας τερματίζει στις Θερμοπύλες την 1 η Αυγούστου.Η συνάντηση του Δημόφιλου (αρχηγού των 700 Θεσπιέων) και του Λεωνίδα (Βασιλιά της Σπάρτης)και φυσικά των υπόλοιπων πολεμιστών, σηματοδότησε μια από τις πιο θρυλικές Μάχες τηςιστορίας, στην οποία αποτυπώθηκαν διαχρονικά ιδανικά των Ελλήνων.

Με σύνθημά μας «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ», τιμούμε αυτό το γεγονός καιδηλώνουμε τη διαρκή προσπάθεια να υπενθυμίζουμε και κυρίως να υπερασπιζόμαστε τα ίδιαιδανικά.

Ο αγώνας τα τελευταία δύο χρόνια τελεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ της Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ από: Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λαμιέων

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Τον Αθλητικό Σύλλογο Απόλλωνα Δυτικής Αττικής

Στηρίζεται εμπράκτως με στελέχωση των είκοσι τριών (23) σταθμών εξυπηρέτησης τωναθλητών από τους:1. Δήμο Λεβαδέων2. Δήμο Ορχομενού3. Δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας4. Δήμο Καμένων Βούρλων5. Πολιτιστική Εταιρία Θερμοπυλών6. Εθελοντές και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Ο αγώνας έχει συμμετοχή δεκάδων αθλητών, από όλη τη Χώρα και τηρουμένων όλων των προδιαγραφών πραγματοποίησής του, αλλά και των μέτρων κατά της διάδοσης του COVID -19, προδιαγράφεται ως μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, αντίστοιχη του προηγούμενουέτους που τιμήθηκαν τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο