ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ: ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ στα Άσπρα Σπίτια

ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ: ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αράχωβας «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας διοργανώνουν την μικτή παράσταση «Μάνος Λοίζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε» η οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Απόλλων» στα Άσπρα Σπίτιαώρα 21:15 με ελεύθερη είσοδο.

Η ερευνήτρια, σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωνσταντίνα Γεωργαντά παρουσιάζει μαζί με τον Δημήτρη Σιδηρά στην ενορχήστρωση, τη μικτή παράσταση «Μάνος Λοίζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε», με συντελεστές από τη Φωκίδα και τη Βοιωτία.

Μουσική, αφηγήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ ιστορικού και βιογραφικού περιεχομένου, συνθέτουν μία βιωματική παράσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη, και την ελευθερία που προβάλλονται μέσα από το έργο του Μάνου Λοίζου.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, από το Brooklyn στην Αθήνα, από τον Χατζιδάκι στον Θεοδωράκη και ανάμεσα τους ο Μάνος Λοίζος να συνδέει με τη μουσική και τις ιδέες του την παγκόσμια ιστορία με τον Ελληνικό πολιτισμό.

Το έργο αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του Μάνου Λοίζου και αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να φεύγουν νωρίς, όμως οι ιδέες τους μένουν και ωριμάζουν μαζί με την ανθρώπινη συνείδηση.

Έρευνα, σενάριο, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιδηράς

Συντελεστές: Παπουτσής Νίκος (τραγούδι), Γεωργαντά Κωνσταντίνα(τραγούδι-αφήγηση), Σιδηράς Δημήτρης(μπουζούκι), Φλώρος Στάθης(μπουζούκι), Τσάρας Ηλίας (μπουζούκι), Πανουργιάς Σπύρος(κιθάρα), Ζωγράφος Δημήτρης (πιάνο), Ρακοπούλου Ευαγγελία (φλάουτο), Σύρος Ανδρέας (κρουστά), Καρακώστα Μαριλένα(αφήγηση)

Συμμετέχουν:
H Χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Το Χορωδιακό μουσικό εργαστήρι Αντίκυρας
(Μαέστρος: Τοντόρ Καμπακσίεφ)
Η Φιλαρμονική του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας
(Αρχιμουσικός: Στέργιος Χατζής)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλίας Ρουμελιώτης
Ανάπτυξη: Πολιτισμός εν Kινήσει

Μοντάζ: Mpountroumi Studios
Χειριστής βίντεο projector: Βασίλης Μαραλιος
Poster: Άρης Καπλανίδης
Φωτογραφία: Ηλίας Μασσάρος
Παραγωγή: Bullseye Art Productions & Πολιτισμός εν Κινήσει
Χορηγός: Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες
Η παραγωγή ευχαριστεί το σωματείο «Ένωση» Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.


*Περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω του COVID-19.

Είσοδος με παραλαβή δελτίου κατά την άφιξη του κοινού στο χώρο του κινηματογράφου. Μετά το τέλος των δελτίων και μετά την έναρξη της παράστασης δε θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλους θεατές.

Σχετικά