Απέκρυψε τον θάνατο της θείας του για να παίρνει τη σύνταξη

Μπροστά σε μία μακάβρια υπόθεση βρίσκεται η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, οι Αρχές ανακάλυψαν στο χωριό Ρεπετίστα Πωγωνίου το πτώμα μιας 69χρονης γυναίκας το οποίο βρισκόταν σε αποσύνθεση, μέσα σε ένα σφραγισμένο μπαούλο στο σπίτι όπου και ζούσε με τον ανηψιό της.

Η τοπική κοινωνία έχει σοκαριστεί αφού οι κάτοικοι του χωριού άνοιξαν ουσιαστικά τον δρόμο για τις έρευνες αφού τηλεφώνησαν στην Αστυνομία για να αναφέρουν ότι μία ηλικιωμένη συγχωριανή τους έχει πολλές μέρες να δώσει σημάδια ζωής.

Έτσι λοιπόν χθες Παρασκευή, έγινε έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου και βρέθηκε το πτώμα της σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου. 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο 55χρονος ανηψιός της είχε τοποθετήσει το μπαούλο με το πτώμα μέσα σε άλλο μπαούλο, μαζί με κλινοσκεπάσματα ενώ το είχε σφραγίσει με κόλλα που χρησιμοποιείται για πλακάκια προκειμένου να περιορίσει τη δυσοσμία.

Όπως είπε στις Αρχές ο ανηψιός, η θεία του είχε πεθάνει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου από παθολογικά αίτια και θέλοντας εκείνος να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, έκρυψε τη σορό της στο υπόγειο.

Σημειώνεται ότι από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως ο θάνατος της γυναίκας επήλθε πριν από διάστημα 2-3 μηνών ενώ λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού δεν έχουν προσδιοριστεί τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης 69χρονης ,αν δηλαδή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για θάνατο από παθολογικά αίτια.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του ανηψιού της ο οποίος και συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 34 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Πηγές: ΕpirusTVnews, Epiruspost

Σχετικά