«Άγνωστη η πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Ελευσίνα–Θήβα–Υλίκη»

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης ζητάει απαντήσεις σχετικά με το στάδιο υλοποίησης του οδικού άξονα Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη.

Στην ερώτηση, επισημαίνεται, ότι η υλοποίηση του οδικού άξονα Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη προβλέπονταν  στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου 2019 από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η δημιουργία ενός εναλλακτικού αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα προς την Υλίκη που θα παρακάμπτει πλήρως την Αθήνα θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο αφ΄ενός μεν ως προς την αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό και τη μείωση της ρύπανσης σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, αφού τα φορτηγά δεν θα εισέρχονται στον πολεοδομικό ιστό, αφ΄ετέρου δε ως και την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής και την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τις εμπορευματικές μεταφορές από και προς την Πελοπόννησο.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι 29 μήνες μετά τις προεκλογικές διακηρύξεις του Πρωθυπουργού, άγνωστη παραμένει η πορεία υλοποίησης του εμβληματικού έργου Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, που ήταν ένα από τα βασικότερα έργα που σχεδίαζε η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης έργου του εν λόγω οδικού άξονα και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του.

Σχετικά