ΘΗΒΑ:Επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821-Φωτογραφίες

Η αυτοθυσία των Ελλήνων αγωνιστών του ’21, η συμβολή της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και η προσφορά της Ρούμελης, αλλά και η ίδια η Επανάσταση ως γεγονός που εμπνεύστηκε από παγκόσμιες αξίες, ήταν μερικά από τα θέματα της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε στη Θήβα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Αυτόν τον λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα: Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του ΄21!». Με αυτούς τους στίχους του Κωστή Παλαμά, ενός ποιητή που στο έργο του κυριαρχεί η Ελλάδα, επέλεξε να κλείσει τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου. 

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών στην ημερίδα ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Περικλής Βαλλιάνος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής, ο dr Sukru Ilicak, ο Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Παν/μιο Πελοποννήσου, ο Αντώνης Κλάψης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου και η δρ Ελένη Μπενιάτα, περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου

Σχετικά