Συνελήφθη χθές ο CEO της Pfizer , Άλμπερτ Μπούρλα από το FBI?

Τις τελευταίες ώρες έχει γεμίσει το διαδίκτυο με φήμες για σύλληψη του CEO της Phizer Άλμπερτ Μπούρλα από το FBI. Αλήθεια ή ψέματα ?

Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα. Εχτές το Conservative Beaver δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, συνελήφθη στο σπίτι του στο εύπορο προάστιο Scarsdale της Νέας Υόρκης το πρωί της Παρασκευής από το FBI και κατηγορήθηκε για πολλαπλές κατηγορίες απάτης. Ο Μπουρλά κρατείται ενώ περιμένει την ακρόαση για την εγγύηση. Ομοσπονδιακοί πράκτορες βρίσκονται στη διαδικασία εκτέλεσης εντάλματος έρευνας στο σπίτι του και σε πολλά άλλα ακίνητα που κατέχει σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Albert Bourla αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης για τον ρόλο του στην εξαπάτηση πελατών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του «εμβόλιου COVID-19». Η Pfizer κατηγορείται για παραποίηση δεδομένων και για καταβολή μεγάλων δωροδοκιών. Σύμφωνα με έναν πράκτορα του FBI που μίλησε στο Conservative Beaver , η Pfizer είπε ψέματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και παραπλάνησε τους πελάτες σχετικά με τις σοβαρές παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν τα εμβόλια. Η Pfizer κατηγορείται ότι πληρώνει τις κυβερνήσεις και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για να σιωπήσουν.

Σύμφωνα τώρα με τον οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων snopes.com η είδηση αυτή χαρακτηρίζεται ψεύτικη (fake news).

_Αυτή η φήμη φαίνεται ότι προήλθε από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο ConservativeBeaver.com. Αυτό το άρθρο υποστήριξε ότι όχι μόνο είχε συλληφθεί ο Μπουρλά, αλλά ότι η αστυνομία είχε διατάξει «μπλακ άουτ» στα μέσα ενημέρωσης για τη σύλληψη. 

Αυτό δεν είναι ένα γνήσιο άρθρο ειδήσεων. Το Conservative Beaver δημοσιεύει ένα μείγμα σχολίων ειδήσεων και συνωμοσιών.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Conservative Beaver δημοσίευσε αυτό το ψέμα σχετικά με τη σύλληψη του Μπουρλά την ίδια μέρα που ο Μπουρλά έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Στις 5 Νοεμβρίου, ο Μπουρλά εμφανίστηκε στο CNN για να μιλήσει για ένα νέο χάπι για την καταπολέμηση του COVID-19, κάτι που θα ήταν δύσκολο να γίνει αν είχε συλληφθεί πραγματικά για απάτη. 

Να προσέχετε λοιπόν τι διαβάζετε και από που την εποχή που το διαδίκτυο έχει γεμίσει με face news.

Σχετικά