Μίνι καύσωνας προ των πυλών-Έως και 37 βαθμούς στη Βοιωτία

Το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης είναι προ των πυλών, με τις πιο ζεστές μέρες να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή. Μετά τον «μίνι» καύσωνα, ωστόσο, αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η πρώτη ισχυρή θερμή εισβολή αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Το αίτιο είναι οι πολύ θερμές αέριες μάζες που έρχονται από τη σιβηρική χερσόνησο, κάτι που σημαίνει πως θα ανέβει η θερμοκρασία.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Χαρακτηριστικά, στον Έβρο θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου, προς την Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 35 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα δούμε κοντά στους 36. Ο υδράργυρος αναμένεται να «αγγίξει» και τους 37 βαθμούς Κελσίου προς τη Βοιωτία και την Αργολίδα.

Σε Δωδεκάνησα και Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αυτός ο «μίνι» καύσωνας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς από το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και ίσως έρθουν ισχυρές καταιγίδες από τις αρχές της άλλης εβδομάδας.
Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρειοανατολικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετικά