Βραβείο στο βιβλίο “Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου”

Ένα ιδιαίτερο Λογοτεχνικό Βραβείο που τιμά τον ίδιο και τον τόπο του- το μαρτυρικό και ιστορικό Δίστομο- απονεμήθηκε χθες στον  Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, από από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το νέο βιβλίο του <<Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου>>!

Τα βραβεία των διάφορων κατηγοριών του ετήσιου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας απονεμήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Λογοτεχνών (Γεννάδιου 8 και Ακαδημίας). Το βιβλίο του Π. Κοτρόγιαννου (Εκδόσεις ”Κασταλία” του Serafeim Michiotis ) επιλέχθηκε Πρώτο και βραβεύτηκε από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού στην κατηγορία Ολοκληρωμένου Έργου στον Λαογραφικό τομέα, για το 2022 – διαγωνισμό που ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο της ΕΕΛ Λευτέρη Τσόκα , ο Π. Κοτρόγιαννος ανέβηκε στο βήμα και συγκινημένος τόνισε :<< Είμαι στην ευχάριστη θέση , να ευχαριστήσω την Επιτροπή που τίμησε το βιβλίο μου. Είναι μια προσπάθεια να διαφυλάξω τα ήθη ,τα έθιμα και τα παιχνίδια όχι μόνο του χωριού μου, του Διστόμου, αλλά και της Ελλάδας>> . Και συνέχισε εξηγώντας την σημασία της επιλογής του θέματός του: << Γιατί στις μέρες μας ο βρικόλακας της τεχνολογίας καταβρόχθισε τον ανθρωπισμό ,την ζώσα επικοινωνία , την συνεύρεση των ανθρώπων. Εύχομαι – είπε – να γυρίσουμε και πάλι μαζί με την τεχνολογία βοηθό, στις πραγματικές αξίες, στην άμεση επικοινωνία των ανθρώπων, στην πραγματική έκφραση των συναισθημάτων μας και να ζούμε πραγματικά, ανθρώπινα και αληθινά. Γιατί μόνο έτσι θα ξανανιώσουμε ελεύθεροι άνθρωποι. Καλές γιορτές και με υγεία για ένα νέο, επόμενο ξεκίνημα! Σας ευχαριστώ! >>.

Να θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Κοτρόγιαννος – που είναι ο πρώτος Διστομίτης που τιμάται για βιβλίο του από την ΕΕΛ, έχει εκδώσει επίσης δύο ποιητικές συλλογές και είναι ήδη στο τυπογραφείο το 4ο βιβλίο του με τίτλο <<Ψυχής Φτερουγίσματα>>, πάλι από τις Εκδόσεις “Κασταλία”.

Info : Το βιβλίο μπορείτε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στον Εκδοτικό Οίκο ”Κασταλία’ ( Σταδίου 33, Αθήνα Τηλ.: +30 2103215280, +30 2103247945, info@kastaliaeditions.gr) και στο βιβλιοπωλείο “Μαίανδρος”  , στο Δίστομο ( οδός 10ης Ιουνίου 33, Τηλ. 2267022055).

Σχετικά