Προφυλακίστηκαν δύο από τους πέντε μαθητές για την απόπειρα βιασμού 14χρονης συμμαθήτριάς τους

Την απόφαση να προφυλακιστούν οι δύο από τους πέντε μαθητές ηλικίας 13 έως 16 ετών που αποπειράθηκαν να βιάσουν μια 14χρονη συμμαθήτρια τους σε γυμνάσιο της Κορίνθου πήραν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν ένας 16χρονος και ένας 15χρονος χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα κρατηθούν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι υπόλοιποι τρεις μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 το πρωί της Τετάρτης και ενώ το 14χρονο κορίτσι βρισκόταν στο προαύλιο του Γυμνασίου, πέντε συμμαθητές της την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και στην συνέχεια, την θώπευσαν στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα.

Όπως είπε αργότερα η 14χρονη αφότου χτύπησε το κουδούνι για τη λήξη του διαλείμματος, ένας συμμαθητής της της ζήτησε να μείνει πίσω γιατί ήθελε να της μιλήσει και εκείνος αφού προσπάθησε να ερωτοτροπήσει πάνω της φώναξε και τους άλλους τέσσερις να κάνουν το ίδιο αφού ακινητοποιήσουν την κοπέλα. Η 14χρόνη φώναζε και τους παρακαλούσε να μην την πειράξουν και τότε ένας από τους πέντε δράστες είπε να την αφήσουν, ενώ ένας άλλος είπε με ειρωνικό ύφος «Την γλίτωσες! Είσαι καλό κορίτσι!».

Η μαθήτρια ενημέρωσε τόσο τη διεύθυνση του σχολείου όσο και τους γονείς της και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η μητέρα της κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια της Κορίνθου.

Εκτός από την σύλληψη των μαθητών, οι αρχές σχημάτισαν δικογραφία και εναντίον των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σχετικά