Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε -και επίσημα- την ημερομηνία των εκλογών

Ο τούρκος πρόεδρος απέφευγε μέχρι πρότινος να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, αν και «σημάδευε» συνεχώς την 14η Μαϊου σε επίσημες δηλώσεις του

Την πολυπόθητη ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε -και επισήμως- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν και ο τούρκος πρόεδρος «έδειχνε» σε προηγούμενες δηλώσεις του την 14 Μαϊου, η επισημοποίηση ήρθε νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Κατά τη συνάντησή του με νέους, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κύριο που τού έδωσε τη δυνατότητα να έχει στο πλευρό του τους νέους «που ελπίζουμε να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τούρκος πρόεδρος απέφευγε μέχρι πρότινος να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, αν και «σημάδευε» συνεχώς την 14η Μαϊου σε επίσημες δηλώσεις του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φρόντισε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τη διαρροή που ανέφερε πως οι κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου. «Η Τουρκία έχει εισέλθει σε εκλογικό περιβάλλον, αν και όχι επίσημα. Με την έγκριση και τη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου μας, οι γενικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Απομένουν 114 ημέρες, είμαστε έτοιμοι και πιστεύουμε πως η Δημοκρατία θα νικήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η 14η Μαΐου είναι η ημέρα που θα διασφαλίσει την ύπαρξη 85 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Πιστεύουμε πως η ιστορία θα επαναληφθεί και το έθνος μας θα προτιμήσει τη σταθερότητα έναντι όλων των παγίδων και των προδοσιών» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μπαχτσελί.

Σχετικά