Λιβανάτες: “Έφυγε από τη ζωή ο «άρχοντας» του κλαρίνου Βασίλης Γκόριτσας-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη σκόρπισε σε όλη την Λοκρίδα η απώλεια του παραδοσιακού καλλιτέχνη Βασίλη Γκορίτσα από τις Λιβανάτες. Ο Βασίλης Γκορίτσας, ο «άρχοντας» του κλαρίνου, όπως τον αποκαλούσαν στην περιοχή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο για την μουσική του που συνόδεψε τα γλέντια χρόνων στην περιοχή αλλά και για την μεγάλη του καρδιά.

Ο Βασίλης Γκορίτσας έφυγε στα 92 του χρόνια και σήμερα Τρίτη (28/3) φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις Λιβανάτες με την συνοδεία μουσικής.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι των Λιβανατών στο ilamia.gr ο μπαρμπα Βασίλης όπως ήταν γνωστός στην περιοχή διακρίθηκε για την αγάπη και την τεχνική του κλαρίνου και την προσφορά του στην δημοτική παραδοσιακή μουσική την οποία μεταλαμπάδευσε σε πολλούς νέους καλλιτέχνες. Ένας από αυτούς είναι ο συνονόματος εγγονός του Βασίλης Γκορίτσας που παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο ασχολείται με την μουσική αλλά και ο ανιψιός του, Γιάννης Γκορίτσας

Ο Βασίλης Γκορίτσας υπήρξε ένας απλός μουσικός με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς τόσο σε συλλόγους της περιοχής, όσο και σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

ilamia.gr

Σχετικά