Καμένα Βούρλα – Ράδιον: Εκεί όπου γυρίστηκε ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός-Πώς είναι σήμερα

Ο ευκατάστατος μεσήλικας και έμπορος Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Βασίλης Αυλωνίτης) απατά συχνά την αυστηρή γυναίκα του Μαρίνα (Γεωργία Βασιλειάδου). Ωστόσο, πάντα τις υποψίες της κατευνάζει ρίχνοντας πάντα το φταίξιμο στον κοντό γαμπρό του Μάχο (Νίκος Ρίζος). Όταν, λοιπόν, θέλει να κάνει παρέα στην γοητευτική ζωντοχήρα Ηρώ στο ξενοδοχείο που παραθερίζει στα Καμένα Βούρλα, βάζει και πάλι μπροστά τον Μάχο. Λένε στην Μαρίνα ότι ο Μάχος τάχα αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα και την πείθει ότι θα πάνε για ιαματικά μπάνια στα Καμένα Βούρλα.

Στα Καμένα Βούρλα ωστόσο, ο Μάχος κάνει όντως παρέα με μια γυναίκα που γνώρισε εκεί, συναντά τυχαία τον Κλέαρχο και ξεσκεπάζονται μεταξύ τους, αποφασίζοντας να διασκεδάσουν με την Ηρώ και την φιλενάδα του Μάχου, Ελληνίδα του εξωτερικού, Λία (Νέλλη Παππά). Τελικά η Μαρίνα μετά από αποκαλύψεις βρίσκεται στα Καμένα Βούρλα και ανακαλύπτει τις γυναικοδουλειές του γαμπρού της.

Ελληνική ταινία: Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντόςΜετά και από άλλες αποκαλύψεις, όταν τελικά επιστρέφουν όλοι στην Αθήνα, ο Κλέαρχος και η Μαρίνα μαθαίνουν ότι ο Μάχος έχει κληρονομήσει μεγάλη περιουσία από έναν θείο του που πέθανε στην Αφρική και το καλοπιάσιμο στον Μάχο ξαναρχίζει.

Πώς είναι σήμερα το ξενοδοχείο Ράδιον στα Καμένα Βούρλα

Καμένα Βούρλα - Ράδιον: Εκεί όπου γυρίστηκε ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντόςΤο σήμα – κατατεθέν της ταινίας ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός ήταν φυσικά το Ράδιον, το ξενοδοχείο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα στα Καμένα Βούρλα. Πρόκειται για το πάλαι ποτέ διάσημο ξενοδοχείο της περιοχής Ράδιον το οποίο είχε πάρει το όνομά του από τα ραδιούχα νερά της περιοχής.

Ράδιον - Καμένα ΒούρλαΤο ξενοδοχείο Ράδιον χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 σε ιδανική θέση ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα που προσέλκυε δεκάδες παραθεριστές.

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός: Καμένα Βούρλα - ΡάδιονΣήμερα η εικόνα του είναι, βέβαια, τελείως διαφορετική και δε θυμίζει σε τίποτα τις δόξες που είχε τα χρόνια που γυρίστηκε η ταινία. Σήμερα είναι ένα ξενοδοχείο «φάντασμα».

το ξενοδοχείο Ράδιον στα Καμένα ΒούρλαΑν βρεθείς εκεί, μπορείς να φανταστείς εύκολα τη ρεσεψιόν, την τραπεζαρία και τον εξωτερικό του χώρο. Όμως η αίγλη του έχει πια χαθεί.

Το Ράδιον στα Καμένα Βούρλα σταμάτησε να λειτουργεί το 1989

Το Ράδιον στα Καμένα Βούρλα σταμάτησε να λειτουργεί το 1989 αλλά σήμερα η εγκατάλειψή του είναι εμφανής. Μεσολάβησε ακόμη και μια πυρκαγιά που άλλαξε τελείως την όψη του.

exploringgreece.tv

Σχετικά