Λιβαδειά:Aισθητική αναμόρφωση της δυτικής όχθης του Πάρκου του Παλαιού ΚΤΕΛ με Graffiti

Aπό τον Δήμο Λεβαδέων

Στους πρωταρχικούς στόχους του Town By The River Festival είναι να δίνεται η δυνατότητα έκφρασης σε τοπικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς και μέσω συνδυασμένων δράσεων να αναπτύσσονται νέοι προσωπικοί και καλλιτεχνικοί δεσμοί και διαχρονικές πολιτιστικές συμπράξεις. Μια τέτοια σύμπραξη είναι η προσπάθεια αισθητικής αναμόρφωση της δυτικής όχθης του Πάρκου του Παλαιού ΚΤΕΛ (Πεζόδρομος Ορφέως) από τον Δήμο Λεβαδέων και του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Αναπνοή» που ανέλαβε τον συντονισμό καθώς και την πολύτιμη συμβολή τοπικών καλλιτεχνών graffiti.

Η επιλογή του σημείου έγινε λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψης των κτηρίων και της διαρκούς ανόδου της επισκεψιμότητας της περιοχής με την ελπίδα ότι η προσπάθεια θα λειτουργήσει ως πιλότος και θα συνεχιστεί ώστε να αναμορφωθούν αισθητικά οι όχθες της Έρκυνας.

Η προσπάθεια είναι εν εξελίξει και βρίσκεται στο τέλος του πρώτου σταδίου προετοιμασίας, μερεμετίσματος και βαψίματος των επιφανειών των κτηρίων που οι ιδιοκτήτες τους αποδέχτηκαν την αναμόρφωση.

Τον τελικό λόγο έχουν οι καλλιτέχνες, Ντίνος Αδαμόπουλος, Πελαγία Ψύχα και Αλέκος Τσαμάτης που θα φιλοτεχνήσουν τις όψεις των κτηρίων.

townbytheriver.gr

Σχετικά