Ερώτηση Μουλκιώτη για τις αξιώσεις των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, αναφορικά με τις δικαστικά αμετάκλητες, υπαρκτές, νόμιμες, δίκαιες, ενεργείς και σε πολυετή εκκρεμότητα αξιώσεις για τα θύματα του Διστόμου.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτές υπογραμμίζει ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας δέχθηκε ότι είναι νόμιμη και βάσιμη η εκτέλεση εις χείρας των ιταλικών Σιδηροδρόμων, για τα εισιτήρια που εισπράττουν και στα οποία έχουν μερίδιο οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι, ως κατάσχεση εις χείρας τρίτου. 

Κατόπιν αυτών, ο κ. Μουλκιώτης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποιες είναι οι ενέργειες εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, μετά την έκδοση της αμετάκλητης υπ΄ αριθ. 21996/2019 απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας σχετικά με τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Διστόμου και πώς θα ενεργήσουν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ώστε να υπάρξει δικαίωση των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου. Τέλος, ζητά να θέσουν στα ευρωπαϊκά όργανα το ζήτημα των διαρκών προσχηματικών προσκομμάτων της Γερμανίας, που στερούνται νομικού ερείσματος και αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση  Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σχετικά