Ο Ντέμης Νικολαΐδης ο «εκλεκτός» για την Επιτροπή για το ποδόσφαιρο – Οι στόχοι της κυβέρνησης

Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Ντέμης Νικολαΐδης το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου και να έχει συζήτηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη ώστε να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην Επιτροπή που θα αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει επίσης καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι και αυτός που ανέλαβε την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ποινές σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα είναι επικεφαλής της επιτροπής που θα συναντήσει στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα τη FIFA και την UEFA. Η κυβέρνηση στοχεύει στην «αποκοπή» του ποδοσφαίρου από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και να περάσει στα χέρια Ειδικής Επιτροπής που θα συμφωνηθεί με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ανθρώπου κοινής αποδοχής που θα μπορούσε να είναι επικεφαλής στην Επιτροπή για το ποδόσφαιρο, με τη συνάντηση αυτή με τον Ντέμη Νικολαΐδη να αποτελεί την πρώτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ήταν η πρώτη επιλογή, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη σημερινή συνάντηση, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές της επόμενης ημέρας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιτροπή με ξένα στελέχη ποδοσφαίρου

Επίσης, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι δίπλα στον επικεφαλής στην Επιτροπή για το ποδόσφαιρο να τοποθετηθούν ξένα στελέχη του ποδοσφαίρου. Με εμπειρία και βιογραφικό στον χώρο για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο και να μην υπάρχουν «σκιές» για οποιεσδήποτε σχέσεις με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων. Και σε αυτό… ομπρέλα προστασίας θα είναι FIFA και UEFA.

Αυτός που φαίνεται να είναι «εκτός παιχνιδιού» είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού θα ενημερωθεί πιθανότατα απόψε ότι δεν θα είναι στην Επιτροπή που θα πάει στη Γενεύη για τις κρίσιμες συναντήσεις με UEFA-FIFA. Και όλα δείχνουν την έντονη δυσφορία της κυβέρνησης για τους άστοχους χειρισμούς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις για τη θέση του στο υφυπουργείο.

Σχετικά