Αυτές είναι οι συμμορίες που ελέγχουν τις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας

Ποιοι κάνουν κουμάντο στο κέντρο της Αθήνας και γιατί δίνονται μάχες για την επικράτηση του πιο ισχυρού

Πάνοπλοι αστυνομικοί και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεχύθηκαν στην οδό Μενάνδρου και τους γύρω δρόμους μία ημέρα μετά τη φονική σύγκρουση μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους. Νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει ήδη σε 129 προσαγωγές αλλοδαπών, κάνοντας ελέγχους για ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και του καθεστώτος που βρίσκονται στη χώρα μας. 

Ναρκωτικά, παρεμπόριο, μαστροπεία, ληστείες, διαρρήξεις, παράνομος τζόγος: Αυτές είναι οι «ασχολίες» των συμμοριών που ελέγχουν κομβικά σημεία του κέντρου της Αθήνας όπως σε δρόμους γύρω από την Ομόνοια, την Γ’ Σεπτεμβρίου και τα Εξάρχεια, μετατρέποντας τις περιοχές σε γκέτο παραβατικότητας. 

Στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή αναφέρουν ότι την περιοχή ελέγχουν συμμορίες από το Αφγανιστάν που προσπαθούν να επεκτείνουν τη δράση τους προς την οδό Σοφοκλέους. 

Ο «πόλεμος» των συμμοριών και τα άβατα παρανομίας 

Με τις οδούς Μενάνδρου και Γερανίου από τη μία πλευρά και τις Κεραμεικού και Μάρνη από την άλλη, την Ομόνοια λυμαίνονται συμμορίες Αφγανών, Πακιστανών, Μαροκινών και Αλγερινών, που μάχονται για το ποια θα επικρατήσει στη διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρου και του παρεμπορίου.  

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, ότι σε συγκεκριμένη πολυκατοικία στην οδό Γερανίου, στον τρίτο όροφο διαμέρισμα μετατρέπεται τα βράδια σε χαρτοπαικτική λέσχη ενώ στον πρώτο όροφο σε διαμέρισμα γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Στους κάθετους δρόμους γύρω από πλατείες όπως η Αμερικής, η Βικτώρια, η Κολιάτσου αλλά και στο Πεδίον του Αρεως κυριαρχούν συμμορίες Νιγηριανών, Σομαλών, Μαροκινών, Αφγανών, Αλγερινών και μεταναστών από τη Σιέρα Λεόνε. 

Μάλιστα, οι δρόμοι που περικλείουν την πλατεία Εξαρχείων την κάνουν σε διερχόμενους επικίνδυνη, καθώς εκεί δεσπόζουν κυρίως συμμορίες Αλγερινών, Μαροκινών, Σύρων, Αλβανών αλλά και Ελλήνων. Πάντως, εδώ και μία εβδομάδα εφαρμόζεται στην περιοχή ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει αστυνόμευση με πεζές περιπολίες ακόμη και με drone. 

Σχετικά