Χίος: Κάτοικοι μπήκαν στο ξενοδοχείο που μένουν τα ΜΑΤ και τους έδειραν-BINTEO

Στα άκρα η κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για το προσφυγικό, με τις μάχες των κατοίκων και των ΜΑΤ να συνεχίζονται

Επίθεση σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν στη Χίο από την Αθήνα για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για να ξεκινήσουν τα έργα για το κλειστό κέντρο κράτησης, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, περίπου 100-200 άτομα εισέβαλαν σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να κυνηγάνε τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να πετάνε προσωπικά τους αντικείμενα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για κατάσταση που τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς σημειώνονται οργανωμένες επιθέσεις. Στη Λέσβο οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που φυλάνε το σημείο όπου θα κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο κράτησης, αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν απέναντι στις ομάδες κατοίκων που εξαπολύουν επιθέσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ξέμειναν από δακρυγόνα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ και για σήμερα έχουν γίνει γνωστά καλέσματα για ένταση των κινητοποιήσεων σε Λέσβο και Χίο.

astynomikoi-4.jpg
stynomikoi-1.jpg
astynomikoi-2.jpg
astynomikoi-3.jpg

Πηγή βίντεο/φωτογραφιών alithia.gr

Σχετικά