Τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

ergatiko kentro livadeias

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει την εταιρεία ΒΙΟΧΑΛΚΟ που με «πρόσχημα την πανδημία, καλεί τους εργαζόμενους να πληρώσουν για ακόμα μια φορά το νόμισμα».

Ο Όμιλος προχώρησε σε «προσωρινή αναστολή της παραγωγικής τους δραστηριότητας για ένα μήνα» (2/4 – 3/5) προχωρούν οι εταιρείες Σιδενόρ Α.Ε., Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. (θυγατρικές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ). Στο διάστημα αυτό, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ενώ και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιρειών τίθενται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης αν και οι εμπορικές δραστηριότητες και η παραλαβή πρώτων υλών των εταιρειών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς απαιτεί από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αναστολή της απόφασης του κλεισίματος των παραπάνω εργοστασίων, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας (καθώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού), καθώς και την κάλυψη των μισθών του προσωπικού για το χρονικό διάστημα που η επιχείρηση συνεχίζει να τελεί υπό καθεστώς «προσωρινής αναστολής».

Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα, καθώς θα είναι ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα στην ελληνική οικονομία, αν μεγάλες επιχειρήσεις με σημαντική θέση στην αγορά, σταματήσουν την λειτουργία τους με πρόσχημα την πανδημία, καταδικάζοντας στην ανεργία τους εργαζομένους τους.

Σχετικά