Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς:Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την έλλειψη αποστραγγιστικών έργων στην Κωπαΐδα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο δράμα των καταστροφικών πλημμυρών στην Κωπαΐδα. 

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν σε χιλιάδες στρέμματα μέσα στο τελευταίο διήμερο στον κάμπο της Κωπαΐδας είναι ένα ακόμα χτύπημα στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους αφού καταστρέφεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει στο 100% . 

Οι καταστροφές αυτές δεν είναι αναπάντεχες, ούτε είναι αποτέλεσμα μόνο των καιρικών φαινομένων. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την έλλειψη αποστραγγιστικών έργων στην περιοχή της Κωπαΐδας και συνολικά στο νομό. 

Ευθύνες υπάρχουν πρώτα στην Περιφέρεια που έχει την άμεση ευθύνη, στον κρατικό μηχανισμό, και τους εμπλεκόμενους δήμους που όλα αυτά τα χρόνια πετσόκοψαν ή αποδέχθηκαν την υποχρηματοδότηση σε ότι αφορά την κατασκευή των κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων προς όφελος όχι μόνο της αγροτιάς αλλά συνολικά του λαού της περιοχής μας. 

H πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν θα την αντιμετωπίσουμε με ευχολόγια και πενιχρές αποζημιώσεις αυτά αποτελούν μια ακόμα κοροϊδία σε βάρος μας. 

Απαιτούμε : Να αναγνωριστούν άμεσα οι ζημιές σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Ο ΕΛΓΑ να καλύψει και να αποζημιώσει στο 100% της ζημιάς χωρίς καθυστερήσεις. 

Να υλοποιηθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση όλα τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνση του νερού από τα χωράφια, την διάνοιξη και εμβάθυνση νέων ποταμιών, τη διευθέτηση των χειμάρρων και τα αντιδιαβρωτικά έργα. Να απαλλαγούν φέτος όλοι οι πληγέντες από τα αρδευτικά τέλη προς την περιφέρεια.

 O Α.Σ. Λιβαδειάς θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με την κ. Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς για να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του γι αυτή την κατάσταση. Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Κεφαλάς Σάββας Αλεξίου Λουκάς 

Σχετικά