Εναέρια γυρίσματα στις ομορφιές της Φωκίδας και της Βοιωτίας!

Το κανάλι In&Out Techs πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στις πιο όμορφες περιοχές της Φωκίδας και της Βοιωτίας και μας το παρουσιάζουν με τα εξαιρετικά εναέρια γυρίσματά τους!

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί:

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 είχαμε κάποιες ανησυχίες και έτσι πήραμε τον εξοπλισμό μας και φύγαμε για Φωκίδα και Βοιωτία. Συνολικές ώρες οδήγησης έξι. Πρώτος προορισμός ήταν η Αρβανίτσα, από κει συνεχίσαμε για Αράχωβα, στη συνέχεια πήγαμε Ιτέα και καταλήξαμε στο όμορφο Γαλαξείδι όπου κάναμε την βόλτα μας και το βραδάκι καθίσαμε να φάμε τα θαλασσινά μας.

Εννέα η ώρα το βράδυ πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Η Αρβανίτσα είναι ένα μικρό οροπέδιο σε υψόμετρο 1000 μέτρων κοντά στο Κυριάκι Βοιωτίας, 143χλμ μακριά από την Αθήνα και 33χλμ από τη Λειβαδιά, αποτελώντας μια πολύ καλή επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή! Πρόκειται για μια τεράστια έκταση γρασιδιού περιτριγυρισμένης από πανύψηλα έλατα, όπου επίσης υπάρχει μια παιδική χαρά, πέτρινες βρύσες, παγκάκια και μια μικρή ταβέρνα.

Ο ιδανικός προορισμός για πικ-νικ και ατελείωτο παιχνίδι! Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη και νομίζω ότι αυτό σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας αλλά και οικειότητας με το φυσικό τοπίο. Η Αράχωβα (ή Αράχοβα) είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Αποτελούσε έδρα του ομώνυμου δήμου μέχρι τα τέλη του 2010 ενώ με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, του οποίου αποτελεί Δημοτική Ενότητα.

Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 2.657 κάτοικοι. Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα (153 χιλιόμετρα). Η Ιτέα είναι παραλιακή κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και επίνειο της Άμφισσας, με πληθυσμό 4.362 κατοίκους, κατά την Απογραφή του 2011. Βρίσκεται στον Κρισαίο κόλπο (ή κόλπο της Ιτέας), στον Κορινθιακό.

Πίσω από την πόλη απλώνεται ο Ελαιώνας της Άμφισσας, έχοντας ως φόντο τη Γκιώνα και τον Παρνασσό, στις πλαγιές του οποίου διακρίνονται οι Δελφοί και το Χρισσό. Από την παραλία της Ιτέας, κοιτώντας προς τη θάλασσα, μπορεί κανείς να διακρίνει το Γαλαξίδι, όπως και την Πελοπόννησο. Η Ιτέα βρίσκεται νότια της Άμφισσας, βορειοανατολικά του Γαλαξιδίου, βορειοδυτικά της Δεσφίνας και νοτιοδυτικά των Δελφών, πόλεις με τις οποίες συνδέεται οδικά. Το Γαλαξίδι (ή Γαλαξείδι) είναι παραθαλάσσια κωμόπολη της τέως επαρχίας Παρνασσίδας του Νομού Φωκίδας και υπάγεται στον διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και, συγκεκριμένα, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας.

Είναι αρκετά γνωστό για τη ναυτιλία που είχε αναπτύξει τον προηγούμενο αιώνα καθώς και για τη γραφικότητα του, λόγοι για τους οποίους προσελκύει αρκετούς επισκέπτες, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Ο μόνιμος πληθυσμός του, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 2.011 κατοίκους.

Βρείτε τα πάντα για τα Drones στο www.myhelis.com

Σχετικά