Αρναούτογλου: Έρχεται νέο κύμα βροχών (βίντεο)

Ασταθής αναμένεται να παραμείνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός βελτιώθηκε την Τετάρτη, μετά την κακοκαιρία που προκάλεσε προβλήματα στο Νέο Ηράκλειο. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλους εκτίμα ότι το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει εκ νέου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται διάσπαρτες βροχές με μορφή μπόρας στο ανατολικό Αιγαίο. Προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, ωστόσο, τα σύννεφα θα πυκνώσουν ξανά στο βορειοδυτικό κομμάτι, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διάσπαρτων βροχών στο κεντροβόρειο Ιόνιο, περιοχές της Ηπείρου, δυτική Θεσσαλία και βόρεια-βορειοδυτική Στερεά.

Πού αναμένονται φαινόμενα την Πέμπτη

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, την Πέμπτη θα υπάρχουν βροχοσύννεφα σε Ιόνιο, Ηπειρο και Θρακικό πέλαγος που θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες και βροχές. Ειδικά για την Κέρκυρα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες, με τα φαινόμενα να αποκτούν έντονο χαρακτήρα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής στις βορειότερες περιοχές του Ιονίου και περιοχές της Ηπείρου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός της Παρασκευής

Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Παρασκευής, το σύστημα θα εναποθέσει σημαντικά ύψη βροχής, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς και Ηπειρο, τόνισε ο Σ. Αρναούτογλου. Τις επόμενες ώρες, ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και η διαταραχή θα κινηθεί ανατολικά και σε άλλες περιοχές στα δυτικά, με πιθανότητα φαινομένων τοπικού χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος πρόσθεσε ότι πιθανώς πιο αξιόλογες βροχές, το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ το βράδυ τα σύννεφα θα πυκνώσουν και σε Πελοπόννησο και Στερεά και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Η διαταραχή του καιρού θα κινηθεί πιο ανατολικά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα εκδηλωθούν μπόρες στο βορειοανατολικό κομμάτι του Αιγαίου και, ενδεχομένως, και πιο νότια, στις Κυκλάδες, σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο. Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί.

Την Κυριακή, ο καιρός θα ψυχράνει στη βόρεια Ελλάδα, λόγω μιας… μίνι ψυχρής εισβολής που θα αρχίσει να κατεβαίνει από τα Βαλκάνια. Θα πρόκειται για «πιο ψυχρές αέριες μάζες έως και χειμωνιάτικου τύπου» που θα έχουν ως αποτέλεσμα να κρυώσει αρκετά ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα, επισήμανε ο Σ. Αρναούτογλου.

Σχετικά