Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ

 Συγκέντρωση στο Διοικητήριο στις 11:30πμ Για την προστασία της Υγείας των εργαζομένων και του λαού Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει με επείγοντα χαρακτήρα στην επιφάνεια όχι μόνο την επιτακτική ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και στήριξης των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

 Ακούμε σε όλες τις πτώσεις να κλίνεται η ατομική ευθύνη, ως το ένα και μοναδικό κριτήριο νίκης στη μάχη απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού.

 Όμως η αναγκαία ατομική ευθύνη θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική ευθύνη για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Με “φιέστες”, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 Παρά τον χρόνο που κερδήθηκε από τις μεγάλες θυσίες του λαού, η κυβέρνηση δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα Υγείας με προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή. 45.000 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές εξακολουθούν να λείπουν από τα νοσοκομεία, όπως επίσης λείπουν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ αλλά πολλές φορές ακόμα και τα «αυτονόητα» απλά μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες κλπ).

 Ενώ και η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί) – κάτω από το «βάρος» της επιδημίας και την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – δεν εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα, που έχουν ανάγκη οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες. 

Η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι τεράστιες ελλείψεις, η επιχειρηματική δράση και η προσπάθεια «εξοικονόμησης πόρων» φέρνουν τα αδιέξοδα στο σύστημα Υγείας, κάνοντας σήμερα όλο και πιο ορατό τον κίνδυνο να καταρρεύσει. 

Την ίδια στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά για την Δημόσια Υγεία, δίνονται με τη σέσουλα λεφτά στους μεγαλοκλινικάρχες σε τριπλάσιες τιμές για να γίνουν τεστ ή για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού! Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δε μένουμε σιωπηλοί!

 Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα των κυβερνήσεων σε βάρος της υγείας του λαού μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή, ανθυγιεινή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. 

Την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία από τη μία σαν κόστος που πρέπει να συμπιεστεί, σπατάλη που πρέπει να εξορθολογιστεί και από την άλλη σαν ευκαιρία για κερδοφόρες μπίζνες.

 Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία διεκδικώντας: 

 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ, Ι.Δ.Ο.Χ.). Οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμό όλων των μονάδων υγείας.

  Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση.

  Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

  Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού.  Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στα νυκτερινά και τις αργίες. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας. 

 Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας 

 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

 Ζητάμε οι δεσμεύσεις και τα χειροκροτήματα να γίνουν πράξη 

Το ΔΣ

Σχετικά