Έχασε το βραβείο Emmy ο Άντριου Κουόμο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το τιμητικό βραβείο Emmy που είχε απονείμει στον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Ο Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε στις αρχές του μήνα, μετά από έρευνα που απέδειξε ότι ενεπλάκη σε σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών και έπειτα από την αυξανόμενη πίεση που δεχόταν να αποχωρήσει από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Κουόμο, η τρίτη θητεία του οποίου πλησίαζε στο τέλος της, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η Κάθι Χόκολ ορκίστηκε αντικαταστάτριά του την Τρίτη και έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης. Ο Άντριου Κουόμο τιμήθηκε με βραβείο Emmy για τις τηλεοπτικές ενημερώσεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης και της επακόλουθης παραίτησης του Άντριου Κουόμο από το αξίωμα του κυβερνήτη, ανακαλείται το ειδικό Διεθνές Βραβείο Emmy του 2020» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών. «Το όνομά του και οποιαδήποτε αναφορά στην απονομή του βραβείου θα απαλειφθούν από το υλικό της Διεθνούς Ακαδημίας».

Σχετικά