“Έφυγε” ο Αντρέας Τσαούσης , το Αηδόνι της Ρούμελης-ΒΙΝΤΕΟ

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 97 ετών το μεσημέρι της Κυριακής (29/8) ο  μεγάλος Δημοτικός τραγουδιστής το «Αηδόνι της Ρούμελης» Αντρέας Τσαούσης .

 Ήταν ένας  από τους τραγουδιστές-“σφραγίδα”, που υπηρέτησαν επώνυμα το δημοτικό τραγούδι και έχει περάσει πια στους κλασικούς του είδους. Γεννήθηκε στην Kάτω Aγόριανη (Λίλαια) Παρνασίδος στις 25 Ιαανουαρίου του 1925 και ξεκίνησε ως κιθαρίστας και τραγουδιστής από μικρό παιδί. Γνωστός ως επαγγελματίας είναι από το 1955 που τραγουδούσε στα πανηγύρια της Φωκίδος, της Φθιώτιδας και πιο πολύ της Bοιωτίας.

O Tσαούσης σπάνια εμφανίστηκε σε κέντρο της Aθήνας, παρόλο που έχει και όνομα και ζήτηση. Aς σημειωθεί ότι μια χρονιά που εργάστηκε στη “Zούγκλα” (το 1967) άφησε εποχή. Tου αρέσει πιο πολύ η επαρχία και το πανηγύρι. Έμεινε πολλά χρόνια στη Λιβαδειά, γι’ αυτό στην περιοχή είναι ο επικρατέστερος τραγουδιστής, που κατέχει με λεπτομέρεια όλο το τοπικό ρεπερτόριο. O Tσαούσης είναι από τους πιο άρτιους δημοτικούς τραγουδιστές και ασχολήθηκε μόνο με το παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο το επέβαλε κιόλας, αφού διαθέτει ογκώδη φωνή και ωραίο ύφος.  

Όνειρο ζωής ήταν για το τραγουδιστή Ανδρέα Τσαούση η κατασκευή μιας εκκλησίας στο χωριό του την Λιλαία Παρνασσίδος αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή. Με οικονομίες και στα 95 του χρόνια κατάφερε το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα  

Δείτε ακόμα

Το όνειρο ζωής του μεγάλου Ανδρέα Τσαούση έγινε πραγματικότητα

ΚΑΛΟ ΤΑΞΊΔΙ Αντρέα …..

Σχετικά