Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω να… ποτίζουν τα χασισόδεντρα

Συνελήφθησαν (2) άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασική περιοχή της Ευρυτανίας 

Κατασχέθηκαν (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (1,70) μέτρων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας, συνελήφθησαν χθες (31-08-2021) το βράδυ σε δασική περιοχή της Ευρυτανίας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω όταν χθες το βράδυ προσέγγισαν την προαναφερόμενη περιοχή, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό την περιποίηση – πότισμα των δενδρυλλίων και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον παρακείμενου ρέματος, όπου οι συλληφθέντες καλλιεργούσαν συνολικά έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,70) έως και (1,70) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα και (2) σακίδια πλάτης, τα οποία περιείχαν μπουκάλια με νερό, που προόριζαν για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης για την παράνομη δράση τους.  

Ακολούθως, σήμερα (01-09-2021) το πρωί, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν στην οικία του ημεδαπού και ομοίως κατασχέθηκαν (2) φυτά κάνναβης, εντός ισάριθμων γλαστρών, ύψους περίπου (20) εκατοστών το καθένα.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Σχετικά