Το ΚΙΣ απαίτησε από το νέο υπουργό Υγείας να απολογηθεί για δηλώσεις του το 2009 – Θ.Πλεύρης: «Ζητώ συγγνώμη»

Με μια ανάρτησή του ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για αντισημιτικά σχόλια.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε απαιτήσει με ανακοίνωσή του από τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για αγόρευση του, το 2009, σχετικά με το Άουσβιτς. Και ο νέος υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, είναι κατανοητή η ένσταση του ΚΙΣ για τα όσα είχε αναφέρει στην αγόρευσή του υπερασπιζόμενος τον πατέρα του. Σημειώνει δε ότι με τον πατέρα του διαφωνεί και πως ο σεβασμός του ίδιου στα θέματα του Ολοκαυτώματος είναι απόλυτος.

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, είναι κατανοητές.

Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα» έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

Τι είχε αναφέρει το  ΚΙΣ:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

«…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς.

Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς».

Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή.

Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί:

«Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.»

Σχετικά