Δείτε βίντεο: Η δεύτερη ημέρα του Athens Flying Week στην Τανάγρα – Εντυπωσιακές εικόνες

Ολοκληρώθηκε η Athens Flying Week 2021 – Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου
Με μεγάλη προσέλευση κοινού στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, ολοκληρώθηκε η Athens Flying Week.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 8.000 θεατές βρέθηκαν στην Τανάγρα για να θαυμάσουν από κοντά τις πτητικές δυνατότητες του νέου υπερσύγχρονου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους Rafale, του ελληνικού θρυλικού αεροπλάνου Spitfire, αλλά και να παρακολουθήσουν τις εντυπωσιακές εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks.

Οι θεατές μπόρεσαν να δουν από κοντά τις μοναδικές πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale Solo Display, να νιώσουν τη συγκίνηση και την γοητεία της πτήσης ενός αυθεντικού Warbird, του ελληνικού Spitfire, να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks, να εκπλαγούν από τη δύναμη του ελληνικού F-16 Ζευς αλλά και του Δανέζικου F-16 Solo Display με τον κατακόκκινο διάκοσμο, να κλείσουν τα αυτιά τους στο πέρασμα των αμερικανικών F-15.

Δείτε video:

Η ομάδα επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς», που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Σούδας στα Χανιά της Κρήτης, τίμησε με έναν ξεχωριστό τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αρχίζοντας το πρόγραμμά της στις 18:21 ακριβώς, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό την χρονολογία έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Η επίδειξη της ομάδας «Ζευς» ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σμηναγού Μανώλη Γαρεφαλλάκη, μέλους της ομάδας που έφυγε πέρσι από τη ζωή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος της ομάδας, επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, «παρά την απραξία των δύο τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας, η ομάδα είναι πάντα έτοιμη».

Πέρα από το ελληνικό μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς», το πλούσιο πρόγραμμα του Athens Flying Week περιελάμβανε και πτήσεις από το δανέζικο F-16 Solo Display και τα αμερικανικά F-15. Τα «βλέμματα» όλων, όπως ήταν αναμενόμενο, τράβηξε το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale, το πιο πρόσφατο απόκτημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά από μια άκρως εντυπωσιακή επίδειξη των πτητικών του δυνατοτήτων, ο Γάλλος πιλότος Jerome Thoule, αναφώνησε από τον ασύρματό του «Ελλάδας – Γαλλία – Συμμαχία», ενθουσιάζοντας τα πλήθη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Το ελληνικό Spitfire γύρισε πολλές δεκαετίες το χρόνο πίσω αλλά κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό με τις πτητικές του δυνατότητες του και το χαρακτηριστικό ήχο της μηχανής της. Με τους παράτολμους ελιγμούς του και τις εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις κέρδισε δικαιολογημένα το χειροκρότημα των θεατών.

Επιπλέον, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν από απόσταση αναπνοής άσκηση «COMBAT EVAC» από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και πλήθος διελεύσεων των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των πυροσβεστικών Canadair CL-415 και PZL.

Όσοι βρέθηκαν στην Τανάγρα, δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα εκθέματα της στατικής έκθεσης που λειτουργεί στο χώρο της αεροπορικής βάσης τις ημέρες του Athens Flying Week.

Πέρα από το πολυδιαφημισμένο γαλλικό Rafale, ξεχώρισαν τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7 αλλά και τα Eurofighter Typhoon και Tornado από τη Γερμανία.

Δείτε ακόμα

Athens Flying Week στην Τανάγρα: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η προσέλευση του κοινού την πρώτη ημέρα

Σχετικά