Μίκης Θεοδωράκης: Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι προς τα Χανιά

Υπό τις ιαχές «αθάνατος» και το λαϊκό κατευόδιο με τον εθνικό ύμνο και τραγούδια του, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 19:00 μέσα στο πλοίο της γραμμής για το τελευταίο ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κρήτη.

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Εκεί βρέθηκε και η φιλαρμονική ορχήστρα του Πειραιά, παίζοντας ορισμένα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου της πόλης, το όχημα με τη σορό επιβιβάστηκε πρώτο στο πλοίο της γραμμής, ενώ στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 07.30 το πρωί, οπότε και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γάλατα Χανίων για την ταφή.

H πομπή που θα τον μεταφέρει θα κάνει ολιγόλεπτη στάση έξω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τριμάρτυρη, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, όπου θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολούθως θα μεταφερθεί στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου αποχαιρετούν την σορό του Μίκη Θεοδωράκι στο λιμάνι, στο ταξίδι της πρός την Κρήτη, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI)

Στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στα Χανιά για τον σκοπό αυτόν.

Σχετικά