Γενέσιο της Θεοτόκου σε Ασωπία και Άγιο Θωμά Τανάγρας-Εικόνες

 Το εσπέρας της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου – Προστασία των Χριστιανών Ασωπίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο αναλύοντας το τροπάριο των αποστίχων του Εσπερινού: «Ἡ παγκόσμιος χαρά, ἐκ τῶν δικαίων ἀνέτειλεν ἡμῖν, ἐξ Ἰωακεὶμ καὶ τῆς Ἄννης, ἡ πανύμνητος Παρθένος· ἥτις δι᾿ ὑπερβολὴν ἀγαθότητος, ναὸς Θεοῦ ἔμψυχος γίνεται, καὶ μόνη κατὰ ἀλήθειαν, Θεοτόκος γνωρίζεται.

Αὐτῆς ταῖς ἱκεσίαις Χριστὲ ὁ Θεός, τῷ κόσμῳ τὴν εἰρήνην κατάπεμψον, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος», τονίζοντας ότι είναι η μόνη αληθινή Θεοτόκος στα σπλάχνα της οποίας σαρκώθηκε ο Υιός και Λόγος του Θεού.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου Αγίου Θωμά Τανάγρας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Παναγία, η οποία δέχτηκε να διακονήσει το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων και έγινε η μεσίτρια μεταξύ ουρανού και γης.

Σχετικά