Χειροτονήθηκε διάκονος ο μοναχός της Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-Εικόνες

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού της Μονής π. Μωυσή (κατά κόσμον Παρασκευά) Παλέτα. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στην αξία της ιερωσύνης και τόνισε την σημασία της αφοσίωσης και της υπακοής.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Χειροτονία παραυρέθηκαν ο Γέρων Σεραφείμ, Καθηγούμενος της Ι.Μονής Μεταμορφώσεως Καμένων Βούρλων, ο Γέρων Νεκτάριος, Καθηγούμενος της Ι.Μονής Άνω Ξενιάς Αλμυρού, ο Γέρων Αλέξιος, Καθηγούμενος της Ι.Μονής Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού, ο Γέρων Σεραφείμ, Καθηγούμενος της Ι.Μονής Οσίου Λουκά με τις συνοδείες τους, ιερείς της Μητρόπολής μας που συνδέονται με το Μοναστήρι, η Ηγουμένη του Ι.Ησυχαστηρίου “Μήτηρ του Ηγαπημένου” Κλειδίου, Αγνή μοναχή με την συνοδεία της, καθώς και πιστοί που συνδέονται και αγαπούν το Μοναστήρι.

Ακολούθησε κέρασμα και μοναστηριακή τράπεζα, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, με την σεπτή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, όπου έγινε η αντιφώνηση από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Σιλουανό και ακολούθησαν οι πατρικές νουθεσίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, που για άλλη μια φορά έδειξε την αγάπη του προς τις Μοναστικές Αδελφότητες της Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, Κυριακή προ της Υψώσεως, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων αγίων τεσσάρων Αρχιερέων, Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου, Μητροπολίτου Ικονίου Προκοπίου, Μητροπολίτου Μοσχονησίων Αμβροσίου, του Επισκόπου Ζήλων Ευθυμίου και πάντων των κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι μαρτύρησαν κατά την μικρασιατική καταστροφή, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συνοικισμού Θηβών.

Μετά τη Θ.Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής, ενώ μετά την απόλυση τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων Μικρασιατών, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου.

Σχετικά