Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε Λιβαδειά,Θήβα και Πλαταιές-Εικόνες

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς η χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να αγιάζει τη ζωή όλων.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πλαταιών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας και τόνισε ότι ο Σταυρός είναι η προστασία των χριστιανών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο, από την Ιερά Μονή Σαγματά, και στη συνέχεια χοροστάτησε στο μεθέορτο Εσπερινό και στους Χαιρετισμούς στον Τίμιο Σταυρό, με την συμμετοχή τους ιερέων της πόλης και πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού στη ζωή των χριστιανών.

Σχετικά