Έρχεται μείωση λογαριασμών σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα

Μείωση τιμών σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι σημαντική επίπτωση στις τιμές θα επέλθει από το μέτρο της μείωσης των τελών που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2022 στους νέους που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε προσεγγίσει το 1 ευρώ ανά GB, όταν το κόστος το 2015 ήταν 8 ευρώ ανά GB είπε ο κ. Πιερρακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αυξημένες τιμές των data στη χώρα μας.

«Υποθαλάσσια καλώδια και fiber readiness (εφαρμογή δομημένης καλωδίωσης σε κτήρια, προκειμένου να διευκολύνεται η εγκατάσταση οπτικών ινών σε κάθε σπίτι) θα συμβάλλουν στον ανταγωνισμό και στην πτώση των τιμών. Θα έρθει και το Internet μέσω μικροδοφυφόρων, που θα ανταγωνιστεί τη σταθερή τηλεφωνία», είπε ο κ. Πιερρακάκης. Μάλιστα επεσήμανε πως μια πλήρης διαβούλευση με όλη την αγορά θα είναι πολύ ευεργετική προς αυτή την κατεύθυνση.01:00 / 01:58

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα εμφανίζει υψηλές τιμές, ωστόσο το απέδωσε στη λανθασμένη καταγραφή διεθνώς, καθώς οι πάροχοι προχωρούσαν σε στοχευμένες εκπτώσεις, με τα νούμερα αυτά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις διεθνείς έρευνες.

Παράλληλα υποστήριξε ότι την εικόνα επηρέασε και η απόφαση του κράτους να προσθέσει «ένα βάρος λόγω τέλους και ΦΠΑ, μέτρα τα οποία είχαν ληφθεί στο πλαίσιο των προηγούμενων δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών. Αν φύγουν οι φόροι, τότε είμαστε κοντά στον μέσο όρο», είπε με νόημα, ενώ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ξεκινήσει τη μείωση από τους νέους, χωρίς να αποκλείσει ανάλογες ενέργειες και για το σύνολο των καταναλωτών.

Σχετικά