Θήβα: Άγνωστοι «ρημάζουν» εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών-Αποκαλυπτικό βίντεο

Όπως ανέφερε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Κώστας Μέρκος ο οποίος είναι επιχειρηματίας με φωτοβολταϊκά στην περιοχή, μια συγκεκριμένη ομάδα, για πέμπτη φορά τους τελευταίους 2,5 μήνες εισέβαλε στο οικόπεδό του και έκανε κλοπές

Άγνωστοι έχουν «ρημάξει» πάρκα με φωτοβολταϊκά στην περιοχή της Θήβας, καθώς εισβάλουν, ακόμα και μέρα – μεσημέρι, για να κλέψουν καλώδια και άλλα αντικείμενα.

Όπως ανέφερε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Κώστας Μέρκος ο οποίος είναι επιχειρηματίας με φωτοβολταϊκά στην περιοχή, μια συγκεκριμένη ομάδα, για πέμπτη φορά τους τελευταίους 2,5 μήνες εισέβαλε στο οικόπεδό του και έκανε κλοπές.

«Μια συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων, 8-10 άτομα, από μια περιοχή, ‘’ρημάζει’’ εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Συνήθως χτυπούσαν μεσημέρια. Αλλά τώρα, επειδή έχουμε φύλαξη το πρωί έρχονται βράδυ. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως» σημείωσε ο ίδιος.

Στο βίντεο που παρουσίασε η Κοινωνία Ώρα MEGA αποτυπώνεται η δράση των ληστών.

«Όλα αυτά τα βίντεο πρωτογενώς τα δίνουμε στην Αστυνομία. Τους τα στέλνουμε άμεσα, 2-3 ώρες μετά την κλοπή. Οι διωκτικές αρχές ξέρουν ποιοι είναι» πρόσθεσε ο κ. Μέρκος, κάνοντας λόγο ότι κάποιοι που είχαν συλληφθεί για ανάλογες κλοπές τον περασμένο Ιούλιο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ίδιος, έως τώρα έχει υποστεί ζημία ύψους 50.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν 50-60 παρόμοια περιστατικά σε άλλα φωτοβολταϊκά πάρκα.

«Αν δε γίνει κακούργημα η κλοπή χαλκού, θα είμαστε στο έλεος των ομάδων αυτών» τόνισε.

Σχετικά