Ματαιώνεται το παζάρι της Λιβαδειάς

Να μην πραγματοποιηθεί τελικά η εμποροπανήγυρη Λιβαδειάς εισηγήθηκε πριν λίγη ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας. Επικαλέστηκε το υγειονομικό και οικονομικό ρίσκο για το Δήμο και τους πολίτες. Οι όροι της διεξαγωγής του παζαριού επρόκειτο να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ που διεξάγεται σήμερα το απόγευμα.

Υπέρ της ματαίωσης τάχθηκαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για μια “σωστή απόφαση της τελευταίας στιγμής”.

Ερώτημα για το εάν υπήρξαν πιέσεις από τον εμπορικό κόσμο της πόλης που οδήγησαν στην αναβολή, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Αρκουμάνης τονίζοντας παράλληλα ότι το παζάρι θα μπορούσε να γίνει με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει ορίσει η κυβέρνηση. Τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν λευκό, παρότι αναγνώρισαν τους υγειονομικούς κινδύνους που πιθανόν προκύψουν.

Δεν έχουμε καμία έγγραφη αναφορά ή πίεση ούτε από τον εμπορικό σύλλογο ούτε από το χώρο της εστίασης απάντησε ο δήμαρχος.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε και ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Γέρος ευχαριστώντας το Δ.Σ για την απόφαση του. Επίσης εξέφρασε και τους φόβους του εμπορικού κόσμου της πόλης ότι μια υγειονομική επιβάρυνση εξαιτίας του παζαριού θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο κλείσιμο των καταστημάτων τους.

siriosfm.gr

Σχετικά