ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – Πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή και το Δ. Σ. του Δ. Θηβαίων

ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Μία πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή και το

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων

      Ξεκίνησαν ήδη οι μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δυσβάσταχτο κόστος για τα νοικοκυριά και , σε συνδυασμό με τις υπερβολικές αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, θα ξεκινήσουν οι διακοπές σύνδεσης και τα φέσια στην ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ. Η όποια στήριξη από την κυβέρνηση λειτουργεί ως ασπιρίνη που απλά απαλύνει μέχρι το τέλος του έτους τις συνέπειες.

    Μία παράμετρος- που δεν φαίνεται να εξετάζεται- είναι οι συνέπειες που θα υπάρξουν στα οικονομικά των δήμων. Με δεδομένο ότι , μετά τα έξοδα μισθοδοσίας, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το δεύτερο κέντρο κόστους τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα και θα είναι τραγικά. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε την καταβαράθρωση των δημοτικών εσόδων λόγω της υγειονομικής κρίσης και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης  οι ΟΤΑ- κι ο δικός μας μαζί- «θα χτυπήσουν κόκκινο».

   Ένα πρώτο μέτρο θα μπορούσε να ήταν η ένταξη των δήμων και των ΔΕΥΑ στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργούν τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών για τα νοικοκυριά. Μία γενναία χρηματοδότηση θα βοηθούσε και θα στήριζε τους δήμους ώστε να αποφύγουν τις αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και ύδρευση κάτι που φαίνεται να βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού των «αρίστων» της κυβέρνησης.

   Το συνέδριο της ΚΕΔΕ πλησιάζει και μια τέτοια πρόταση θα τύχει ευρείας αποδοχής από τους αιρετούς όλων των παρατάξεων.

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Επικεφαλής «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Σχετικά