Οργισμένος Μπακογιάννης: “Τη λέει” σε Μαξίμου, Πατούλη, ΕΥΔΑΠ για ευθύνες “Μπάλλου”

Οργισμένος εμφανίζεται σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το «παιχνίδι που παίζεται από την επόμενη του «Μπάλου» με διάφορες δηλώσεις αλληλο-επίρριψης ευθυνών, είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο», ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αν και κατονομάζει μόνο την ΕΥΔΑΠ ως υπεύθυνη που «δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων», στον Κολωνό, ο κ. Μπακογιάννης είναι σαφές ότι «δείχνει» προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω του υπουργού Χρ. Στυλιανίδη «τα έριξε» στην Περιφέρεια Αττικής και του Γ. Πατούλη, που επιχείρησε επιρρίψει τις ευθύνες στον… ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους δήμους.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων επιχειρεί να απαντήσει στους πολίτες που επέρριψαν τις ευθύνες και στο δήμο, τονίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα ήταν στον Κολωνό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Να συμφωνήσουμε στα βασικά. Από όλους και όλες όσοι υπηρετούμε σε θέσεις ευθύνης η κοινωνία περιμένει ψυχραιμία, σοβαρότητα και συνεργασία. Αυτό το παιχνίδι που παίζεται από την επόμενη του «Μπάλου» με διάφορες δηλώσεις αλληλο-επίρριψης ευθυνών, είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μας φτηναίνει όλους και απωθεί τους πολίτες.

Και καθόσον αφορά εμένα, τουλάχιστον, συνειδητά αρνούμαι να το παίξω.

Πρακτικά: Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία προκλήθηκε στον Κολωνό, όχι επειδή δεν καθαρίσαμε τα φρεάτια, το κάναμε άλλωστε σε όλη την πόλη ακόμα και αν τυπικά αρκετά δεν ήταν στην ευθύνη μας, αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ. Η γειτονιά είναι σε εκκρεμότητα από το 1998 και ας πλημμύριζε ξανά και ξανά και ξανά, με μια μελέτη που έμεινε στα συρτάρια γιατί εμπλέκονταν πολλοί συναρμόδιοι.

Όπως ενημερώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Αυγούστου 2021, ο Δήμος Αθηναίων δουλεύοντας συστηματικά εδώ και καιρό, διεκδίκησε και ανέλαβε την αρμοδιότητα για να προχωρήσει επιτέλους το έργο.

Επικαιροποιεί τη μελέτη, εξασφάλισε τα αναγκαία τρία εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο μέσα στον χειμώνα. Αυτό ενδιαφέρει την γειτονιά, όπως και η πόλη ενδιαφέρεται για το πως θα προσαρμόσουμε συνολικά τις αστικές μας υποδομές στις νέες συνθήκες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αχρείαστα.

Σχετικά