Η Θήβα τίμησε τον Ευαγγελιστή Λουκά-εικόνες

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της εορτής του Ευαγγελιστή Λουκά ιδρυτή της Βοιωτικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Ευαγγελιστή Λουκά και πως μπορούμε να την αγγίξουμε και να φτάσουμε να είναι η ζωή μας άγια.  Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι πλούσιες οι πρεσβείες του Αγίου και Ευαγγελιστή Λουκά για όλους.

Το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορώνειας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη που είναι συμφωνία Θεού και ανθρώπων, την οποία κατέγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο ζωγράφος του Θεού Λόγου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Εκλησίας της Βοιωτίας και μαζί με τον Απόστολο Παύλο κατέστησαν πρώτο Επίσκοπο Θηβών τον Απόστολο Ρούφο, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Σχετικά