Συγκλονίζει 43χρονος που πάλεψε έξι μήνες με τον κορονοϊό

Το ευχαριστώ στους γιατρούς και σε όσους τον βοήθησαν να βγει νικητής και να επιστρέψει σπίτι του

Η περιπέτειά του ξεκίνησε την περασμένη Πρωτομαγιά και χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι δυνατός σπίτι του. Ο λόγος για τον 43χρονο υπαξιωματικό του ελληνικού Στρατού, Γιώργο Αυγέρο, που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Μάιο και μετά από πολλές ημέρες στην Εντατική, στα Νοσοκομεία και στο Κέντρο Αποκατάστασης, είναι και πάλι πίσω στην οικογένειά του.

«Να ακούτε τους επιστήμονες και να μην πιστεύετε ότι σας λένε διάφοροι. Χάρη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό εγώ κατάφερα να επιστρέψω σπίτι μου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, στο Νοσοκομείο Λαμίας και ειδικά στους ανθρώπους της ΜΕΘ, στο προσωπικό του Αττικού Κέντρου Αποκατάστασης και του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου», λέει συγκινημένος ο κ. Αυγέρος στο lamiareport.

Επίσης θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλον τον κόσμο που προσευχήθηκε για κείνον και στάθηκε με διάφορους τρόπους δίπλα του. Όπως βέβαια και την οικογένειά του, που ανέβηκε μαζί του το δικό του Γολγοθά. «Κάθε μέρα ζούσαν κι οι δικοί μου άνθρωποι με την αγωνία αν θα βγω νικητής. Και στη συνέχεια, πολλές ακόμη ώρες για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου και εντέλει να επιστρέψω στο σπίτι μου», προσθέτει ο 43χρονος στρατιωτικός.

Ο 43χρονος εισήχθη στο Γ.Ν. Λαμίας με προβλήματα στο αναπνευστικό την 1η Μαΐου και νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στην Κλινική Covid, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και στις 7 Μαΐου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη γεμάτη από ασθενείς ΜΕΘ κορονοϊού του ίδιου Νοσοκομείου. Μετά από 39 βασανιστικές ημέρες, στις 15 Ιουνίου, ο Γιώργος αρνητικοποιήθηκε. Η κατάστασή του όμως παρέμενε σοβαρή και ο Διευθυντής της ΜΕΘ Φώτης Τσιμπούκας και οι συνάδελφοί του, έκριναν ότι έπρεπε να συνεχιστεί η νοσηλεία του στη Γενική ΜΕΘ.

Έτσι φτάσαμε το πρωί της 21ης Ιουλίου – 82 ημέρες μετά την εισαγωγή του – όταν ο 43χρονος υπαξιωματικός περνούσε το κατώφλι του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, νικητής πια από τον κορονοϊό και έτοιμος για τη νέα μάχη για την ολική αποκατάσταση. Χρειάστηκαν ακόμη 2,5 μήνες στο Αττικό Κέντρο Αποκατάστασης και το 401 Νοσοκομείο, ώστε τέλος Οκτωβρίου πια να επιστρέψει σπίτι του.

24wro.com.gr

Σχετικά