Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας: Τι συζητήθηκε στην ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη στην Αλίαρτο

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Την έναρξη της σύναξης κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε ότι: «Μέσα στην υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα η Εκκλησία καλείται να αντιμετωπίσει νέα πρωτοφανή πνευματικά και ποιμαντικά προβλήματα».  Και τόνισε ότι: «σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση οφείλουμε να σταθούμε όλοι ανεξαιρέτως στο ύψος των περιστάσεων με πίστη στο Θεό, αγάπη στον πλησίον και ελπίδα για το μέλλον».

Στη συνέχεια ανέπτυξε την εισήγησή του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή των Χριστουγέννων, τον ερχομό του Χριστού, συνδυάζοντας το θέμα της εισήγησής του με το σήμερα. Κατόπιν ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος πάνω στα ζητήματα της εισήγησης και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους κληρικούς για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Στο τέλος, το λόγο πήρε ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της  Μητροπόλεως π. Ανδρέας Δάρρας, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά τους κληρικούς για υπηρεσιακά θέματα.

Σχετικά