Ο απίθανος λόγος που η VW προσέλαβε 50 πρόβατα στο εργοστάσιο της

Ο λόγος για το εργοστάσιο συναρμολόγησης της VW το οποίο εκτός από τους 4.000 υπαλλήλους της, το εργατικό δυναμικό πλέον διαθέτει και 50 πρόβατα!

Μεταφερόμαστε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της VW στο Chattanooga του Tennessee των Η.Π.Α. όπου πλέον εργάζονται και 50πρόβατα. Γιατί όμως έχει την ανάγκη τους ολόκληρη αυτοκινητοβιομηχανία ώστε να λειτουργεί σωστά;

Εξαιτίας των ηλιακών πάνελ
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στο 2013 αντλεί την ενέργεια του από ένα τεράστιο ηλιακό πάρκο με 33.600 ηλιακούς συλλέκτες. Για να λειτουργούν σωστά τα πάνελ, πρέπει το έδαφος να είναι σταθερό και να αποτρέπεται πάση θυσία η διάβρωση του. Η λύση ήρθε με την τοποθέτηση φυσικού γρασιδιού, το οποίο όμως οφείλει να παραμένει κοντό και να μην εμποδίζει τον ήλιο να φτάνει στους ηλιακούς συλλέκτες, ώστε να παράγεται η μέγιστη ποσότητα ενέργειας.

Εδώ είναι το σημείο που αναλαμβάνουν δράση τα 50 πρόβατα της VW, τα οποία είναι ελεύθερα σε ολόκληρη την έκταση ώστε να τρώνε το γρασίδι και να διατηρούν το έδαφος στις σωστές συνθήκες. 
Αυτή η οικονομική και οικολογική λύση δείχνει να έχει μόνο οφέλη καθώς και τα πρόβατα μπορούν να βοσκούν ακόμα και σε σημεία που τα χλοοκοπτικά μηχανήματα αδυνατούν, ενώ τα πάνελ τους προσφέρουν απέραστο ίσκιο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες αλλά και προστασία από τις βροχές.

Εάν αναρωτιέστε γιατί προτιμήθηκαν τα πρόβατα και όχι άλλα ζώα που βοσκούν επίσης, οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα ζώα είναι τα πιο ήσυχα και δεν προκαλούν ζημιές στα πάνελ. 

Σχετικά