Εντυπωσιακή άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ στην Παναγία Προυσιώτισσα – Συγκλονιστικά πλάνα από τους Up Stories [βίντεο]

Ευρυτανία

Σε πλήρη ετοιμότητα οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, που για μια ακόμη φορά απέδειξαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκονται.

Τη Δευτέρα (15 /11) πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική άσκηση σε ορειβατικό αντικείμενο έρευνας και διάσωσης με την κωδική ονομασία «Ηρακλής 2021».

Το σενάριο προέβλεπε διάσωση τραυματισμένου ατόμου από βάση χαράδρας πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιώτισσας του Δήμου Καρπενησίου νομού Ευρυτανίας.

Στην άσκηση συμμετείχε η 7η ΕΜΑΚ καθώς και προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρπενησίου (πρώτοι ανταποκριτές λόγω τομέα ευθύνης).

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασαν οι Γιώργος Καβάλλας & Γιάννης Καραστάθης με μουσική του Νίκου Σπηλιώτη:

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Ανγος ε.α Θεοδόσης Δημακογιάννης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Μπάλσης οι Δκτές των ΔΙ.Π.Υ.Ν αρμοδιότητας της οικίας ΠΕ.ΠΥ.Δ όπως και αντιπροσωπεία της Ο.Ο.Ε.Δ 8ης ΕΜΑΚ.

Επίσης την άσκηση παρακολούθησαν ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υπγος ε.α Κωνσταντίνος Καραμπέτσος και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ευρυτανίας καθώς και του Δήμου Καρπενησίου.

Δείτε και φωτογραφίες από την εντυπωσιακή  άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ στην Ευρυτανία.

Σχετικά