Τραγωδία στη Νιγηρία: Πνίγηκαν κοριτσάκια 10-12 ετών – Προσπάθησαν να διασχίσουν ποτάμι με βάρκα

Επτά κοριτσάκια, ηλικίας 10-12 ετών, στη βόρεια Νιγηρία πνίγηκαν σε έναν ποταμό της Πολιτείας Τζιγκάουα, όταν η βάρκα τους βυθίστηκε. Τα παιδιά είχαν πάει σε θρησκευτική τελετή και ήθελαν να περάσουν στην απέναντι όχθη για να γυρίσουν σπίτια τους.

ο δυστύχημα σημειώθηκε βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή στην περιφέρεια Αούγιο. Τα κορίτσια επέστρεφαν στα σπίτια τους από την απέναντι όχθη του ποταμού Γκασάνια, αφού είχαν παραστεί σε μια θρησκευτική τελετή για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ. Στην βάρκα επέβαιναν συνολικά δέκα κοριτσάκια και μόνο τρία κατάφεραν να σωθούν.

Τα κοριτσάκια αποφάσισαν γύρω στα μεσάνυχτα να μπουν μόνες τους στη βάρκα, που ήταν αγκυροβολημένη στην έρημη όχθη του ποταμού, για να περάσουν απέναντι επειδή βιάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Επειδή βιάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αποφάσισαν γύρω στα μεσάνυχτα να μπουν μόνες τους στη βάρκα που ήταν αγκυροβολημένη στην έρημη όχθη του ποταμού και να την οδηγήσουν απέναντι, εξήγησε ο Σιίσουο.

Τα ναυάγια είναι συχνό φαινόμενο στους ποταμούς της Νιγηρίας. Συνήθως, τα πλοιάρια είναι υπερφορτωμένα ή πεπαλαιωμένα ή δεν πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας. Τον Μάιο περίπου 100 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στην Πολιτεία Κέμπι, στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά