Αδιανόητη πρόκληση του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν μέσα στη Βουλή: Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι!

Σάλος από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Προσπάθησε μάταια να τον… δικαιολογήσει ο Κατρούγκαλος.

Σφοδρότατες αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του μουσουλμάνου βουλευτή Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος ισχυρίστηκε – και μάλιστα μέσα στην ελληνική Βουλή – ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ο προερχόμενος από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη, είπε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Στην Ελλάδα υπάρχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Οι ισχυρισμοί του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της πολύ έμπειρης σε τέτοια ζητήματα, Ντόρας Μπακογιάννη η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τοποθέτηση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως πρόεδρος της ειδικής Επιτροπής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση.

«Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών, έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Σχετικά