Μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο Λεβαδέων-11 νέα θετικά δείγματα

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα χθες Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 διενεργήθηκαν 131 τεστ, εκ των οποίων τα 2 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 144 τεστ, εκ των οποίων τα 9 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει επιπλέον έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 306, εκ των οποίων τα 14 νοσηλεύονται και τα 292 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ, παρατηρήθηκε μικρή μείωση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Λεβαδέων, όμως παρά την ελαφρά υποχώρηση το ιικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Δυστυχώς όμως έχουμε αύξηση και στον αριθμό των νοσηλειών, κι αν και η ευρισκόμενη αύξηση είναι μικρής τάξης μεγέθους, αποτελεί καμπανάκι κινδύνου.

Πρέπει άμεσα να αυξήσουμε τα επίπεδα υγειονομικής θωράκισης της κοινωνίας μας.

Με όλη την δύναμη της φωνής μου κάνω έκκληση προς όλους, να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους και να τηρούν στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!»

Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 8:30 – 13:45.

Σχετικά