Θεσσαλονίκη: Εξαμηνίτικο το νεογνό που βρέθηκε νεκρό σε νεκροταφείο – Ίσως βρισκόταν σε φορμόλη, λέει η ιατροδικαστής

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στο νεκρό νεογνό που βρέθηκε στα Κοιμητήρια. Ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν απαντήσεις.

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρό νεογνό χθες το πρωί, στα Κοιμητήρια της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Yπόνοια ότι το 6 μηνών νεογνό βρισκόταν σε φορμόλη

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, πρόκειται για κύημα περίπου 6 μηνών για το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

“Ελπίζουμε γι΄αυτό να μας διαφωτίσει η ιστολογική εξέταση” ανέφερε η ιατροδικαστής σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί από την τοξικολογική εξέταση.

Στα ίχνη της μητέρας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε στα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, είναι θέμα χρόνου. Σύμφωνα με αυτές, η μήτερα έχει ταυτοποιηθεί, καθώς οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν το υλικό που είχαν από τις κάμερες ασφαλείας των Κοιμητηρίων.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε στο ThessToday.gr ότι το απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου “έγινε κάποια κηδεία στα Κοιμητήρια και πολύ πιθανόν η κοπέλα να γέννησε μέσα το μωρό”.

Το βρήκαν οι εργαζόμενοι, ήρθε το Α.Τ. Πυλαίας, αλλά τώρα έχει αναλάβει την υπόθεση η Ασφάλεια και ο ιατροδικαστής”.

Δείτε τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση λέγοντας πώς έχει βρεθεί νεκρό ένα νεογέννητο βρέφος πεταμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στα νεκροταφεία της Θέρμης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το βρέφος εντοπίστηκε εντός του Κοιμητηρίου στο βόρειο τμήμα του, και ήταν γυμνό με τον ομφάλιο λώρο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δείχνει πρόωρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

“Το είδα γυμνό πάνω στο χόρτο”

Ο Λεωνίδας Μπουμπουγιατζής, υπεύθυνος εργάτης τάφων – εκταφών στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, μιλά για τη στιγμή που εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος.

“Όταν με φώναξε ο εργάτης καθαριότητας για το μωρό που είχε βρει, έτρεξα να το δω, ήταν ένα μωρό γυμνό πάνω στο χόρτο. Ταράχτηκα όταν το είδα, βέβαια τόσο μικρό και αμέσως φώναξα την υπηρεσία” δήλωσε.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Thesstoday

Σχετικά