Γεμίζουν απο κόσμο τα Βίλια τα Σαββατοκύριακα – Εναλλακτική πρόταση το Κριεκούκι!

Η φυσική ομορφιά του τόπου(παρά την μεγάλη φωτιά του περασμένου καλοκαιριού) που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια η μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη,καθώς και η κοντινή τους απόσταση με την Αθήνα,καθιστούν τα Βίλια ιδανικό προορισμό για τα Σαββατοκύριακα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που έλκει τον κόσμο στα Βίλια.Είναι και ο επαγγελματισμός που διακατέχει τους ανθρώπους που διατηρούν καταστήματα και ταβέρνες στην περιοχή(ποιοτικό φαγητό,καθαριότητα,λογικές τιμές).

Εξίσου καλό προορισμό και εναλλακτική πρόταση θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν και οι Ερυθρές Αττικής(Κριεκούκι) ,μόλις λίγα χιλιόμετρα μετά απο την διασταύρωση Βιλίων.

Στο Κριεκούκι λοιπόν οι επισκέπτες μπορούν να βρούν εκτός απο καλό φαγητό και γνήσια παραδοσιακά τοπικά προιόντα. 

Ξεκινώντας,μπορείτε να βρείτε μαγαζιά με ψησταριά-γύρο και ταβέρνα με πολλά είδη φαγητού (φυσικά στα αρβανιτοχώρια δεν λείπει και η προβατίνα),πιτσαρία,ουζερί και τσιπουράδικα(τι άλλο θέλετε..;).Υπάρχει κατάστημα με γαλακτοκομικά προιόντα όπως φέτα-γιαούρτι-χυλοπίτες,τρία αρτοποιεία και ένας παραδοσιακός ξυλόφουρνος!Επίσης θα βρείτε κρεοπωλεία με ντόπιο κρέας και λουκάνικα,αλλά και σημεία διάθεσης τοπικού οίνου.Το Κριεκούκι διαθέτει χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων και το κρασί που παράγεται είναι εξαιρετικό!

Υπάρχουν 3 φαρμακεία και Κέντρο Υγείας(δείτε ωράριο εδώ),καθώς επίσης ΑΤΜ Εθνικής Τραπέζης και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Για τους επισκέπτες που έχουν παιδιά λειτουργεί η πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά.

ΠΗΓΗ vilia-kriekouki.blogspot.com

Σχετικά