Ληγμένα τρόφιμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης για τα ληγμένα τρόφιμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. Αναλυτικά, στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Διαμαρτυρίες στρατιωτών από την 2022 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2022) στον Στρατό Ξηράς, που βρίσκονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε ιστοσελίδες.

Πιο συγκεκριμένα, στρατιώτες από το κλιμάκιο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που σε λίγες μέρες πρόκειται να μετακινηθούν στην Κύπρο, αναφέρουν ότι μετά την επιστροφή τους στη μονάδα από την άδεια του Πάσχα, το βράδυ στις 26 του Απρίλη τους ανακοινώθηκε στην αναφορά της μονάδας ότι το επόμενο πρωί δεν θα χορηγηθεί πρωινό.

Οι στρατιώτες στις 27 Απρίλη, λόγω της μη χορήγησης πρωινού γεύματος με ευθύνη της μονάδας, αναγκάστηκαν να αγοράσουν τρόφιμα από το Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ). Εκεί διαπίστωσαν ότι  τρόφιμα που είχε το ΚΨΜ προς πώληση στους στρατιώτες, σάντουιτς και κρουασάν, είχαν ήδη λήξει (Ημερομηνία Λήξεως στις 24 Απρίλη 2022).

Σε κάθε ΕΣΣΟ, οι νέοι στρατευμένοι που παρουσιάζονται στο ΚΕΠΒ Θήβας, διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά άσχημων συνθηκών διαβίωσης και σίτισης των φαντάρων στο ΚΕΠΒ στη Θήβα. Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τους λόγους και τις αιτίες που δημιουργούν συνθήκες σαν αυτές που βίωσαν οι στρατευμένοι μετά την άδειά τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα ώστε:

– Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μη χορήγησης πρωινού;

– Να μη χορηγούνται ληγμένα τρόφιμα από το  Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας;».

Πηγή:902.gr

Σχετικά